Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron farfalle (kokardki) 200 gram
pierś z kurczaka pojedyncza (mała) 1 szt.
śmietanka UHT 22% lub 36% 250 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól (do ugotowania makaronu) 1,5 łyżeczka
pieczarki 4 szt.
parmezan do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z kurczakiem i pieczarkami

Makaron ugotować na półtwardo, a w międzyczasie przygotować sos z reszty składników:
pierś z kurczaka pokroić w krótkie paseczki, a pieczarki w drobną kostkę; posypać pierś przyprawą do kurczaka i podsmażyć na patelni wraz z pieczarkami, doprawić Kucharkiem i pieprzem; dolac śmietankę UHT i podgrzewać mieszając, aż sos będzie lekko gęsty; doprawić jeszcze raz pieprzem (do smaku, ale potrawa powinna być dość pikantna).
Makaron wrzucić do sosu, przemieszać i podgrzewać razem przez chwilę.
Przełożyć do naczyń żaroodpornych, posypać parmezanem i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika - delikatnie zapiec i podawać na stół.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pauluna
pauluna 19.06.2010 10:11
uwielbiam je tez robie podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak