Farfalle z kurczakiem i pieczarkami

Farfalle z kurczakiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron farfalle (kokardki)

    200 gram
  • pierś z kurczaka pojedyncza (mała)

    1 szt.
  • śmietanka UHT 22% lub 36%

    250 ml
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • przyprawa do dań Kucharek

    do smaku
  • sól (do ugotowania makaronu)

    1,5 łyżeczka
  • pieczarki

    4 szt.
  • parmezan

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować na półtwardo, a w międzyczasie przygotować sos z reszty składników:
pierś z kurczaka pokroić w krótkie paseczki, a pieczarki w drobną kostkę; posypać pierś przyprawą do kurczaka i podsmażyć na patelni wraz z pieczarkami, doprawić Kucharkiem i pieprzem; dolac śmietankę UHT i podgrzewać mieszając, aż sos będzie lekko gęsty; doprawić jeszcze raz pieprzem (do smaku, ale potrawa powinna być dość pikantna).
Makaron wrzucić do sosu, przemieszać i podgrzewać razem przez chwilę.
Przełożyć do naczyń żaroodpornych, posypać parmezanem i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika - delikatnie zapiec i podawać na stół.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pauluna

19.06.2010 10:11
uwielbiam je tez robie podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat