Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

barsz czaerwony z kiełbasą i boczkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki
5 szt.
boczek wędzony
10 dag
kiełbasa śląska
1 szt.
włoszczyzna
1 pęczek
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
skóry od boczku
2 szt.
czosnek
2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt.
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 ziarna
Sklep Prymat
cytryna
1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: barsz czaerwony z kiełbasą i boczkiem

Skóry z boczku wędzonego, obrane buraki, włoszczyznę, grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek i sól zagotować. Dodać kostki wołową, 1 łyżeczkę przyprawy do dań kucharek, boczek pokrojony w kostkę i kiełbasę pokrojoną w kostkę, gotować około 40 minut. Dodać cytryne by barszcz nie stracił koloru. Pod koniec gotowania dodać majeranek i pieprz biały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 25.07.2012 20:33
syty barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak