Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięsa mielonego
20 dag -
mozzarelli
20 dag -
mąki krupczatki
4 łyżki -
jajek
3 szt. -
śmietany 30%
50 ml -
olej słonecznikowy
do smażenia -
schab bez kości
50 dag
Sposób przygotowania
W naczyniu wymieszać mięso mielone, startą mozzarellę, mąkę krupczatkę, jajka, śmietanę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. W przygotowanym cieście zanurzać plastry schabu i od razu przekładać na rozgrzany tłuszcz na patelni. Smażyć na złoty kolor.
Komentarze (1)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się
kotlet
04.03.2011 23:21