Schabowe w panierce mięsno-serowej

Schabowe w panierce mięsno-serowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego

    20 dag
  • mozzarelli

    20 dag
  • mąki krupczatki

    4 łyżki
  • jajek

    3 szt.
  • śmietany 30%

    50 ml
  • olej słonecznikowy

    do smażenia
  • schab bez kości

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić delikatnie, aby nie porozrywać mięsa i oprószyć z obu stron vegetą.

W naczyniu wymieszać mięso mielone, startą mozzarellę, mąkę krupczatkę, jajka, śmietanę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. W przygotowanym cieście zanurzać plastry schabu i od razu przekładać na rozgrzany tłuszcz na patelni. Smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

04.03.2011 23:21
jak zawsze dobre- ja to wiem najlepiej :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat