Kopytka z białym serem

Kopytka z białym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    400 gram
  • ziemniaki

    800 gram
  • mąka tortowa

    20 dag
  • jajka

    2 szt
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • bułka tarta

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy a potem razem z serem mielimy przez maszynkę. Następnie dodajemy do nich 2 jajka oraz odrobinę mąki. Wszystko zagniatamy na ciasto, z którego wycinamy kopytka. Gotowe kopytka rzucamy na gorąca wodę z solą i olejem. Gdy wypłyną na górę wyciągamy je i podajemy z tłuszczem zmieszanym z bułka tartą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

22.11.2012 09:01
super

JaPaqc

22.06.2012 23:13
coś jak ruskie pierogi

dianix

18.04.2012 10:21
na biały ser nie wpadłam

Norgiusz

07.04.2012 09:41
pycha

Rybciia

22.02.2012 23:45
pyszne

halina17

27.12.2011 22:37
smaczne

Wacław

10.10.2011 14:11
super !

olivka

18.08.2011 14:40
bardzo lubię!!

joanna77

20.07.2011 12:52
fajniuykie

Dorota59

12.07.2011 11:03
pyszniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat