Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny gryczane

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
mąka gryczana 200 g
mąka pszenna 100 g
sól szczypta
cukier 2 łyżeczki
drożdże 2 dkg
jajko 2 szt
masło 5 dkg
tłuszcz do smażenia
czosnek marynowany Smak
śmietana
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny gryczane

Mleko podgrzać, rozpuścić w nim łyżkę cukru i drożdże.
Jajka roztrzepać z resztą cukru i solą, dodać mleko z drożdżami, rozpuszczone masło i mąkę, wymieszać ciasto i odstawić do podrośnięcia.
Smażyć bliny na oleju . Podawać ze śmietaną i różnymi pikantnymi dodatkami Smak i jajkami gotowanymi na twardo

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 17.02.2015 20:20
Ładnie się prezentują.
maciek7 13.06.2012 20:59
super
Betka 17.05.2012 00:41
rewelacja;))
Ewa104 30.08.2011 21:01
Prezentują się po prostu wykwintnie i elegancko.Kto by pomyślał,że to bliny? Toż to małe dzieło sztuki.
agnieszka214 26.03.2011 13:10
ciekawe moze
aguus 26.03.2011 09:20
wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak