Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

galareta podstawowa z ryb(auszpik)

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zwroty poprodukcyjne z ryb
1000 g
woda
1.5 l
sól
15 g
Sklep Prymat
ziele angielskie
1 g
Sklep Prymat
białko
4 szt
ocet
15 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat
włoszczyzna
250 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: galareta podstawowa z ryb(auszpik)

Ugotować wywar ze zwrotów poprodukcyjnych i włoszczyzny.Dodać sól i zmiażdżone przyprawy.Gdy wywar nabierze smaku przecedzić.Do ostudzonego wywaru dodać ubite białko,ocet i rozpuszczoną żelatynę.Wywar powoli ogrzewać do zagotowania.Gdy wywar sklaruje się,przecedzić przez płótno i pozostawić do zakrzepnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak