Kantyczka

Kantyczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    10
  • cukier

    2 szkl
  • margaryna

    2
  • mąka

    3 szkl
  • mak

    1 szkl
  • proszku do pieczenia

    4 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżeczki
  • powidła

    2
  • Biszkopt

    2 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i roztartą margaryną, dodać mąkę z proszkiem i pianę. Podzielić ciasto na trzy części.
1 - ciasto żółte
2 - ciasto z makiem nieparzonym
3 - ciasto z kakao
Na spód blachy dajemy ciasto żółte, na to kładziemy biszkopty i smarujemy powidłem, na to ciasto z makiem, znowu biszkopty i smarujemy powidłem, na to ciasto kakaowe i wtedy pieczemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

28.11.2010 00:15
super

Tahitha

14.11.2010 14:42
O proszę, nazwa ciekawa a sam przepis jeszcze ciekawszy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat