Śliwki w occie

Śliwki w occie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    4 kg
  • ocet

    4 szklanki
  • cukier

    1/2-1 szklanka
  • goździki całe

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki dokładnie umyć, można usunąć z nich pestki, ale nie trzeba. Następnie włożyć do słoików, dodać cukier, po około 5 łyżek i po 2 goździki. Z wody i octu przygotować zalewę i zalać nią śliwki w słoikach, pasteryzować około 3 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

15.09.2013 22:53
ten ocet mnie intryguje :)

IKrakowianka

28.08.2013 20:45
wyśmienite :)

Wafelek2601

02.12.2012 10:01
Super

fijolek91

20.07.2012 21:49
super

ilka_86

24.05.2011 22:54
bardzo je lubię

kasiaw

02.04.2011 23:49
nie próbowałam ale na pewno przepis sprawdę

romanrafal

31.12.2010 19:39
oooo to jest dobre,jadłem

iknkirke

03.09.2010 11:21
Takich jeszcze nie robiłam. Muszę wypróbować ten przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat