Lekki omlet z malinami

Lekki omlet z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • kwaśna śmietana

    4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • maliny

    25 dag
  • wiśniówka

    100 mlm
  • cukier waniliowy

    1 łażka
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny opłukać, osuszyć, posypać cukrem waniliowym i skropić wiśniówka. Jajka wbić do miseczki, dodać śmietanę i make. Masę doprawić szczypta soli i lekko ubić widelcem.

Na patelni rozgrzać masło i wlać masę jajeczna. Smażyć omlet na średnim ogniu, podważając brzegi nożem, aby płynna masa z wierzchu omletu spłynęła pod spód. Gdy spód omletu sie zetnie, zmiejszyc ogien i posypac omlet malinami.

Smażyć jeszcze 2 minuty, następnie omlet zsunąć na talerz i zaraz podawać na stół. Można tez go posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat