Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding migdałowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 120g
mleko 600 ml
mąka ryżowa 30 g
cukier 120 g
orzechy pistacjowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding migdałowy

Migdały sparzyć a potem jak zdejmiemy skórkę to je zmiksować , jak będziemy miksować to dodajmy odrobinę mleka , następnie do rondelka wsypujemy cukier i resztę mleka co nam został i to musimy zagotować . Do tego dodajmy mąkę ryżową , dodać migdały , mieszając podgrzewać przez 25 minut . Przekładamy do małych miseczek , a po ostygnięciu każda porcję posypać pistacjami. Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 03.03.2013 10:32
podoba mi sie
Joanna108
Joanna108 11.05.2012 11:23
muszę wypróbować
ElizaT 06.04.2011 08:56
nie powiem, ciekawy, ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak