Deser z jabłek

Deser z jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 sztuki
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • rum

    4 łyżki
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    4 łyżki
  • mąka

    20 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • półsłodkie białe wino

    160 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać pokroić w krążki wydrążyć gniazda nasienne. Skropić cytryną, posypać cynamonem, cukrem i polać rumem, odstawić. Mąkę wymieszać z winem, dodać żółtka. Z białek ubić pianę dodać do ciasta, wymieszać. Dodać cukier puder i sól. Jabłka zanurzyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Jabłka smażyć z dwóch stron. Usmażone posypać cukrem pudrem.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

13.06.2012 19:51
dobry deser

MAŁY

09.04.2011 21:00
słodko

Emilia22

23.09.2010 16:55
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat