Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

urzka z farszem grzybowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
150 g
jaja
50 g
woda
2-3 łyżki
sól
Sklep Prymat
Farsz:
cebula
20 g
masło
1 łyżka
mleko
100 ml
sól, pieprz
do smaku
grzyby suszone
70 g

Przepis i sposób przygotowania na: urzka z farszem grzybowym

umyte wymoczone grzyby ugotować i zemleć , a wywar przecedzić , odparować i zachować posiekaną cebulę podsmażyć na maśle , bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć . wymieszać z cebulą , wywarem i grzybami , doprawić solą i pieprzem . przygotować ciasto jak na uszka z mięsem . nałożyć farsz, formować uszka . gotować we wrzącej osolonej wodzie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak