Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 sztuki
por 1 sztuka
marchewka 4 sztuki
masło
śmietana 18 proc 2 kubeczki
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod pierzynką

Filety (średniej wielkości) pokroić w paski szerokości około 5 cm. Por pokroić w szerokie krążki. Marchew zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Naczynie żaroodporne posmarować dokładnie masłem. Na dno nałozyć 1/3 warzyw. Na to ułozyć pokrojone filety. Posypać przypawami i przykryć resztą warzyw. Wlać śmietanę (małe kubeczki). Wstawić do nagrzanego piekarnika (170 C) i piec około 30 minut.
Smacznego!!

-->najlepiej smakuje mintaj :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 19.03.2011 16:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak