Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada budyniowa z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
budyń czekoladowy 1 szt.
cukier 3 łyżki
mleko 1/2 l
masło 1/4 kost.
jajko
polewa czekoladowa
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada budyniowa z ciasta francuskiego

ugotować budyń w/g przepisu na opakowaniu dodać masło i zmiksować wystudzić ,ciasto rozłożyć i wylać na ciasto masę budyniową rozsmarować masę na całości rolady zostawić brzegi ok.1cm.posypać rodzynki i zwinąć strudel posmarować rozkłóconym jajkiem włożyć na blachę i upiec w temp.180st.ok.20min.po upieczeniu roladę polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 18.05.2012 10:05
pycha
m1monika 30.07.2011 11:37
apetyczna
artur7 22.03.2011 17:31
smaczne
agnieszka214 17.03.2011 10:14
palce lizać
Ewa111 16.03.2011 11:01
ten przepis na pewno wypróbuję
MAR3STA 15.03.2011 15:26
ale bym zjadła taka;)
bami 14.03.2011 14:52
Proste a wydaję się być bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak