BABKA MAKOWA

BABKA MAKOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 SZKLANKI
  • cukier

    1,5 szklanki
  • mak

    1 szklanka
  • olej

    0,5 szklanki
  • margaryna

    kostka
  • jajka

    6
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać mąkę i proszek oraz mak. wlac olej. Ubic pianę z białek i dodać do reszty masy - zmiksowac. Wlać do formy na babki.
Piec w temp. 170 st około godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat