Penne z grilowanymi warzywami

Penne z grilowanymi warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe papryki (czerwona, zielone, żółta)

    1 sztuka
  • cukinia

  • bakłażan

  • opakowanie makaronu penne

    400 gram
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • papryka ostra

  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Warzywa umyć. Cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry. Papryki oczyścić dodatkowo z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki. Bakłażan pokrojony w plastry grubości 2 cm na 30 minut moczyć w osolonej zimnej wodzie, w ten sposob pozbędziemy się nieprzyjemnej goryczki. Warzywa grilujemy na patelni ( polecam jak najbardziej w okresie zimowym dostępne patelnie grilowe ) z odrobiną oliwy z oliwek, aż uzyskają charakterytyczne dla grilowania paski.
- Gotujemy makaron al dente: Lekko osolona woda z dodatkiem oliwy extra vergine i szczypta soli. Odcedzamy
- Grilowane warzywa dodajemy do makaronu wraz z posiekanymi czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą. Bon appetito!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiktor188

21.01.2012 13:36
super wygląda

PaniMISIOWA

24.05.2011 17:17
super

Jolanta40

15.02.2011 09:13
mniam

agnieszka189

10.01.2011 16:05
smakowite

stokrotka

21.12.2010 22:52
mniam, lubię makaron

etka

26.10.2010 10:46
wygląda na pyszne danie :)

etka

08.10.2010 15:05
ładne i kolorowe

Ewa104

16.09.2010 10:35
Bardzo apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat