Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4
cebula 1
mielonego mięsa 20 dag
śmietany 200 ml
olej - -
sól - -
pieprz - -
ryż ugotowany 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak z piekarnika

Buraki umyj, ugotuj, obierz, zetnij wierzchy. Ostrożnie wydrąż środki. Miąższ posiekaj. Obraną cebulę posiekaj. Przesmaż na łyżce oleju razem z mięsem. Ciepłą masę połącz z ryżem, burakami i połową śmietany. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wydrążone buraki napełnij farszem. Polej resztą śmietany. Zapiekaj 5 min w temp 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak