Śledź w sosie chrzanowym

Śledź w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    6 łyżek
  • chrzan ze słoika

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • filety śledziowe

    6 w oleju
  • natka pietruszki

    1 siekana
  • jaja na twardo

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka siekamy drobniutko.
Dodajemy natkę pietruszki, sok z cytryny, śmietanę, majonez.
Doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukru i jeszcze dodajemy chrzan.
Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Układamy kawałki śledzi na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty i polewamy sosem.
Schładzamy pół godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krysia50

13.06.2012 20:55
smaczny śledź

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat