Carbonade

Carbonade

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    80 dag
  • masło

    5 dag
  • mąka pszenna

    wg uznania
  • sól, pieprz

    wg uznania
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule pokroić w kostkę. Mięso pokroić na niewielkie kawałki, obtoczyć w mące i obrumienić na maśle. Następnie wyjąć łyżką cedzakową, a na tym samym tłuszczu zeszklić mięso i dusić, podlewając czerwonym winem. Przed podaniem doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

27.04.2012 10:29
mmmmmmm super!;)

tomek18

09.12.2011 09:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat