KALAFIOROWA Z RODZYNKAMI

KALAFIOROWA Z RODZYNKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • marchewka

    1
  • pietruszka

    1
  • seler

    MAŁY
  • olej do smażenia

    1 ŁYŻKA
  • rodzynki

    około 5 dag
  • woda

    7 szklanek
  • śmietana 18 proc

    łyzka
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • gałka muszkatałowa mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach i podsmażamy na oleju. Do wody wlewamy łyżkę octu winnego i zanurzamy w niej umytego kalafiora na 10 minut.
Wyjmujemy kalafior i dzielimy na różyczki. Warzywa i podzielonego kalafiora zalewamy 7 szklankami gorącej wody. Dodajemy chrzan i przyprawy. Gotujemy około 15 minut. Następnie dodajemy śmietanę i rodzynki. Zdejmujemy z ognia. Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

08.03.2011 10:58
super

buksiak12

18.09.2010 14:02
bardzo interesujący przepis

Zofia12

07.06.2010 13:26
wow, niesamowity przepis, muszę koniecznie wypróbować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat