Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka
Mleko zagotować z cukrem, dodać obie mąki i ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło i dodać wystudzony budyń.
ciasto: margaryna | 1/2 kostki |
ciasto: mąka | 1 szkl. |
Ciasto: | 1 szkl. |
woda | 1 szkl. |
Krem: | 1 szkl. |
cukier | 1 szkl. |
Krem: | 2 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
Krem: | 1/2 kostki |
masło | 1/2 kostki |
Krem: | 1/2 litra |
mleko | 1/2 litra |
Ciasto: | 4 szt. |
jajko | 4 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: