Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z serem

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
0.8 kg
masło
4 łyżki
wywar drobiowo-wołowy
1.2 l
bagietka
6 kromek
czosnek
3 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
cukier
1 szczypta
ser żółty
6 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z serem

Obrana cebule pokroić w piórka.Czosnek trzemy na tarce po czym w rondelku na rozgrzanym maśle podsmażamy cebulę z czosnkiem. Doprawiamy i gotujemy ok.pół godziny. Później wlewamy wywar i znowu gotujemy, a każdą kromkę bagietki posypujemy serem i wkładamy do piekarnika by ser się stopił. Tak przygotowane grzanki kroimy w kosteczkę i wrzucamy do gotowej już zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 29.08.2011 10:36
jest bardzo smaczna
Juleczka20 14.04.2011 09:25
super
KasiaK90 14.03.2011 10:43
pycha
mikrusiak 07.03.2011 19:24
heh to co ja zawsze robię z paczki heh może w końcu pora na swoje dzieło heh

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak