Keks bananowy z żurawinami

Keks bananowy z żurawinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 150 gr rozpuszczonego masła

  • 175 gr mąki

  • 150 gr miałkiego cukru

  • pół łyżeczki sody

  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

  • tabliczka posiekanej mlecznej czekolady

  • garść posiekanych orzechów

  • banan

    4 szt
  • rodzynki

    100 g
  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki i zurawiny zalewamy rumem. Masło ucieramy z cukrem aż powstanie gęsta masa. Dodajemy pojedyńczo jajka, zmniejszamy obroty miskera i dodajemy rozgniecione banany, orzechy, czekoladę, rodzynki i żurawiny.W osobnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy te mieszaninę do masy mieszamy ręcznie aż składniki się połączą. keksówke smarujemy masłem i wysypujemy mąką Pieczemy w 170 stopniach około 45-55 minut,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Koper

01.03.2012 10:32
Ale fajny keks, banany, żurawina, mniam :)

Sarenka

04.08.2011 16:50
Robialm bananowy, ale nie z zurawina - brzmi smacznie :P

ewelinapac

27.08.2010 09:44
fajna sprawa

SmacznaPyza

23.08.2010 19:28
hm...muszę sobie zapisać przepis i wypróbować :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat