Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER SEROWO-WIŚNIOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1/2 opakowania
ser masca

Przepis i sposób przygotowania na: DESER SEROWO-WIŚNIOWY

Wiśnie umyć, wydrylować, sok pozostawić do budyniu. Budyń wymieszać z sokiem od wiśni, zagotować, dodać do likier, do smaku cukru, wymieszać z wiśniami. Wiśniową masę wystudzić. Wymieszać jogurt z serkiem mascarpone, dodać startą czekoladę, sok cytrynowy, cukier zwykły i waniliowy. Do pucharka wylewać na przemian masę wiśniową i masę z jogurtem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 03.06.2012 13:03
polecam :)
Iwona51
Iwona51 14.03.2011 09:21
pycha
ElizaT 04.03.2011 23:41
Podczas pisania składników wkradł mi się między palce ENTER :/ niestety z tych 1,5 składników nici z tego włoskiego specjału. Poniżej prostuję dalszą część składników. ser mascarpone 250 g., wiśnie 1 szkl., likier wiśniowy 4 łyżki, jogurt naturalny 300 g., cukier 3 łyżki, sok z cytryny, cukier waniliowy 1 łyżka. Jeszcze raz: SMACZNEGO WSZYSTKIM.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak