Jarskie kotleciki

Jarskie kotleciki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dkg
  • masło

    6 dkg
  • jajka

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 200ml wody. Doprawić solą i pieprzem dodać połowę masła. Zdjąć z ognia i wymieszać z mąką. Wstawić ponownie na ogień i podgrzewać ciągle mieszając aż powstanie gładkie ciasto. Przełożyć do miski i stale mieszając dodać 3 jaka. Ciasto piec na wysmarowanej blasze przez ok. 15 minut w temperaturze 250stopni. ostudzić. Marchew por i seler drobno pokroić i obgotować prze 15 minut w osolonej wodzie. odcedzić. Resztę masła stopić w rondelku dodać łyżkę mąki i mleko. Zagotować i stale mieszając doprawić i zagęścić, dodać warzywa i ser. Ostudzić.
Ciasto podzielić na 2 części przełożyć farszem i docisnąć schłodzić.
Jajko roztrzepać na talerzu z odrobiną soli i pieprzu. Ciasto z farszem pokroić na prostokąty obtaczać w mące jajku i bułce i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

08.09.2010 12:41
super

buksiak12

08.09.2010 12:41
z chęcią bym to wszamał

Dorota71

08.09.2010 10:17
mniam

Dorota71

08.09.2010 10:17
na pewno świetnie smakuje

Emilia22

08.09.2010 08:57
fajny przepis

Emilia22

08.09.2010 08:57
fajny przepis

Przemek4

11.08.2010 11:32
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat