Pieczone jabłka

Pieczone jabłka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • konfitura wiśniowa

    3 łyżeczki
  • rodzynki

    2 łyżki
  • cukier do jabłek

    3 łyżki
  • masło do posmarowania blachy

  • bita śmietana

  • śmietana 36%

    0,5 szklanki
  • cukier puder

    2 łyzeczki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    1 łyzka
  • jabłka

    6 soczyste
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć i przekroić poziomo tak aby gniazda nasienne pozostały w dolnej części owoców i wydrążyć je. Do środków włożyć po pół łyżeczki konfitury i kilka rodzynek i ułożyć na posmarowanej masłem blasze i piec do miękkości w średni nagrzanym piekarniku. Upieczone jabłka wyłożyć na talerzyki deserowe. Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem lub na zimno z bitą Śmietaną.
Bita śmietana.:
Ubijać śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym do momentu uzyskania puszystej piany

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat