Polędwica w własnym sosie

Polędwica w własnym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 kg
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    10 dkg
  • bulion

    200 ml
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroimy polędwicę na grube kawałki, lekko rozbijamy i maczamy w sklarowanym maśle. Następnie smażymy na patelni na dość dużym ogniu.
Na powstałym sosie z smażenia robimy sos. Dodajemy łyżkę mąki , trochę bulionu. Zalewamy tym ułożone na półmisku polędwiczki. Podajemy z Ziemniakami lub kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat