Konfitura truskawkowa

Konfitura truskawkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1 kilogram
  • cukier

    1 kilogram
  • skórka cytrynowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, zasypać cukrem i odstawić, aż puszczą sok. Potem sok zlać. Gotować truskawki 5 minut, zalać sokiem owoce i zagotować.
Obrać skórkę z połowy cytryny i pokroić w centymetrowe paski.Odstawić na 2 godziny, dodać skórkę cytrynową, zagotować, konfitury przekładać do słoików i mocno zakręcić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiola28a

15.01.2012 15:17
fajne

eli82

16.11.2011 16:28
pycha

Weronika_eM

23.05.2011 15:22
bardzo ciekawe musze sprubowac

Goya

28.02.2011 19:41
pomysłowe

IlonaAlbertos

28.11.2010 22:53
Nie ma to jak domowa konfitura :)

Mati13

14.09.2010 14:11
świetna!:)

sylwiachmiel

07.06.2010 05:24
co roku przygotowuje

Kate131

05.06.2010 07:48
u mnie w domu, taka konfitura najlepiej \"schodzi\":)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat