Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki pełnoziarniste 3 szt
cebula 1 szt
bakłażan 1/4 szt
papryka czerwona 0,5 szt
pomidor średni 1 szt
kilka oliwek opcjonalnie
natka 2 łyżki
olej 1,5 łyżki
cukinia 0,5 szt
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki faszerowane

Warzywa drobno pokroić . Na patelni rozgrzac olej , zeszklic cebulę, wrzucić pozostałe warzywa.Dodac przyprawy. Podlać warzywa połową szklanki wody. Dusić kilka minut, cały czas mieszając. Gdyby powstało za dużo sosu, odparować. Z bułeczek odciąć wierzchy, a srodki wydrążyć /wysuszyć na bułke tartą :)/. Wnętrze napełnić farszem Bułeczki przełożyć na blachę i zapiekać ok. 15 min. w temp. 150 stopni C. Na chwilę przed wyjęciem bułeczek, posypac je serem żółtym, zapiec. Na talerzach przybrac je , jesli ktoś lubi, oliwkami i listkami natki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.09.2010 07:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak