Szparagi w sosie cytrynowym

Szparagi w sosie cytrynowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zielone szparagi

    1 pęczek
  • masło

    3 łyżki
  • gęsta śmietana

    3/4 szklanki
  • Starta skórka cytrynowa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1/4 szklanki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi dokładnie umyć, obrać, usunąć zdrewniałe końcówki. Związać w pęczek, wstawić do głębokiego garnka do gotującej się wody, dodając szczyptę soli. Gotować ok. 10 minut pod przykryciem. Do rondla włożyć masło i wlać śmietanę. Podgrzać, a gdy masło się stopi, dodać skórkę i sok z cytryny, posolić. Zamieszać i jeszcze chwilę podgrzewać sos na małym ogniu. Polać szparagi sosem i podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

16.12.2011 10:32
smaczne

RenataZ-et

07.06.2011 00:38
ale muszą być pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat