Zrazy z pieca ze śmietaną

Zrazy z pieca ze śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    1 kg
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    10 dkg
  • śmietana

    200 ml
  • bulion

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na grube zrazy. Dusimy na maśle. Następnie układamy je na półmisku i zalewamy sosem zrobionym z 200 ml śmietany
, 200 ml bulionu i bułką tartą. Wkładamy do piekarnika i podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat