Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidorowa z czosnkiem i bazylią

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki
2 szt.
czosnek
2 ząbki
pierś z kurczaka
1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 szt.
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
bazylia
10 listków
Sklep Prymat
oregano
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kostka rosołowa
1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z czosnkiem i bazylią

Czosnek posiekać i podsmażyć na lekko naoliwionej patelni. Zawartość puszek wrzucić do garnka, dorzucić czosnek, kawałki mięska z piersi kurczaka, listek laurowy, ziele angielskie, trochę posiekanej bazylii, suszone oregano, doprawić pieprzem i solą.
Gotować na wolnym ogniu aż mięsko będzie miękkie, można doprawić ewentualnie kostką rosołową.
Podawać posypaną świeżą bazylią, z ugotowanym makaronem bądź ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak