Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy z baraniny

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina
1/2 kg
ryż
6 dag
margaryna
15 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
cebula
1 sztuka
śmietana
1 szklanka
natka pietruszki
1 garść
cytryna
1/2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
1 listek
Sklep Prymat
ziele angielskie
8 ziaren
Sklep Prymat
mąka
3 dag
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z baraniny

Posiekać baraninę, dodać masło, utartą cebulę, sól, pieprz, jajko i ryż sparzony wodą. Wyrobić z tego małe zrazy. Obtoczyć w mące, i smażyć na margarynie. Gdy się przyrumienią, wlać śmietanę, sok z cytryny, dodać przypraw i szczyptę startej skórki z cebuli. Dusić pod przykryciem przez 30 minut. Polać wodą. Podawać można z buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.09.2011 23:29
Fajne danie
IlonaAlbertos 21.09.2011 23:29
Fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak