Krem z pomidorów

Krem z pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
  • mięsiste pomidory

    700 gram
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • passata pomidorowa

    400 gram
  • sól, pieprz, szczypta suszonego oregano

    do smaku
  • Kulki z koziego sera:

  • kozi ser

    100 gram
  • żółtko

    1 sztuka
  • mąka

    50 gram
  • posiekana natka

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    500 ml
  • parmezan starty

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek i cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie, dodaj pokrojony seler i obrane pomidory. Wlej bulion, gotuj przez 30 minut, zmiksuj, przelej do garnka. Dodaj passatę, gotuj przez 10 minut. Ser rozgnieć widelcem, wymieszaj z parmezanem, mąką, żółtkiem i natką, przypraw szczyptą soli. Wyrób na gęstą masę (jeśli jest za rzadko, dosyp mąki). Uformuj kulki wielkości włoskiego orzecha, wrzuć je do wrzącej wody. Gotuj przez 5 minut, licząc od wypłynięcia, odcedź. Krem przypraw, podawaj na ciepło z kulkami z sera, udekoruj świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

06.09.2011 21:45
super

Motorek

28.08.2011 11:20
fajny pomysł

bami

19.01.2011 00:22
To musi być naprawdę smaczne :) pomidory w takim towarzystwie...mjami :)

RenataZ-et

16.09.2010 00:57
Może być bardzo dobre, na pewno przepis wart wypróbowania!

lucyna15

08.07.2010 22:24
superrrrrrrrrrrrrrrrr

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat