Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

śledzie na gorąco

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg.
płaty śledziowe
2
cebula
2
masło
15 dag
śmietana
250 ml
żółtko jajek
2
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie na gorąco

śledzie pokroić w kostkę.cebulę oraz ziemniaki obrać i pokroić w plasterki.naczynie do zapiekania wysmarować łyżką masła ułożyć w nim cebulę.pózniej śledzie.wsypać kilka ziaren ziela.ziemniaki posypać solą,pieprzem i kawałkami masła a następnie przełożyć do naczynia.śmietanę wymieszać z żółtkami i tak powstałym sosem zalać zapiekankę.piec ok.80min. podawać z zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak