Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kisiel jeżynowy stasia

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jeżyny
50 dag
woda
3/8 litra
mąka ziemniaczana
6 dag
woda
1/8 litra
cukier
do smaku
Mleko z cukrem
do polania
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel jeżynowy stasia

Przebrać owoce wypłukać na cedzaku, osączyć, zalać wrzącą wodą, ugotować, przetrzeć, podgrzać. Mąkę rozmieszać z zimną wodą, wlać na gorący przecier, zagotować mieszając, dodać cukier do smaku, przelać do salaterek ostudzić. Polewać sosem waniliowym lub ocukrzonym mlekiem z dodatkiem żółtka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak