Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet lotaryński

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 10 dkg
jajko 1 szt
śmietanka 1 filiżanka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
masło 2 łyżki
ser ementaler 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet lotaryński

Słoninę drobno pokroić i przesmażyć,ser ubić z jajkiem i śmietanką,doprawić do smaku solą,pieprzem i niewielką ilością gałki muszkatołowej,wymieszać z przestudzoną słoniną i napełnić 4 małe zapiekanki wysmarowane masłem.
Wstawić do piekarnika na około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 12.08.2011 23:44
pierwsza klasa :)
Jaheira11 12.08.2011 23:44
pierwsza klasa :)
stokrotka 23.02.2011 09:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak