Masa budyniowa różowa

Masa budyniowa różowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    20 dag
  • budyń śmietankowy

    2 opakowania
  • mleko

    2 szkl
  • cukier puder

    1/2 szkl
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • barwnik spożywczy

  • aromat śmietankowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W 1/2 szkl mleka rozpuścić budyń, resztę mleka zagotować, wlać rozmieszany budyń i ugotować, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać zimny budyń, ciągle ucierając. Następnie dodać sok z cytryny, aromat i kilka kropel barwnika. Masą przekładać ciasta i torty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

21.01.2013 14:32
fajna,podoba mi się

angelika14

07.07.2012 13:04
super pomysł

Angelika10

17.05.2011 22:36
Polecam smaczna.

Wafelek2601

08.05.2011 12:34
śliczny kolor ma Twoja masa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat