Plauszki drożdżowe

Plauszki drożdżowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
5 dag drożdży
3 szklanki maki
1/2 szklanki mleka
15 dag margaryny
1-2 jajka
1 łyżka cukru
1/2 soli

Wykonanie:
Rozmieszać mleko z drożdżami, dodać wszystkie składniki. Ciasto rozwałkować i kroić paluszki. Posmarować żółtkiem przed pieczeniem. Upiec na zloty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat