Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
masło
brązowy cukier
serek waniliowy 4-6 łyżeczek
płatki migdałowe
miód 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki

Gruszki obrać ze skórki a następnie przekroić na pół i wydrążyć gniazdka nasienne. Środek można skropić sokiem z cytryny a następnie posmarować masłem i posypać cukrem pudrem. Połówki gruszek położyć np. na grillu lub piekarniku aby cukier mógł się skrystalizować. Następnie na każdej połówce gruszki wyłożyć serek waniliowy. Płatki migdałowe podsmażyć na rumiano na suchej patelni pod koniec dodając miód. Tak przygotowanymi migdałami udekorować gruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.02.2014 11:36
smaczny deser
IlonaAlbertos 19.03.2012 10:49
Musi wspaniale smakować taka gruszka.
Margo1 04.01.2012 16:10
ekstra
Margo1 04.01.2012 16:10
ekstra
Olaa 07.09.2011 09:54
dobre
Damian19 22.02.2011 07:11
wow :)
aginaa 21.02.2011 09:54
fajne
iwa643 21.02.2011 07:59
dobre
misiek123 20.02.2011 18:54
ciekawy :)
anja3107 20.02.2011 16:01
ekstra przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak