Chrupiące placuszki z białym dipem

Chrupiące placuszki z białym dipem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 szklanki
  • twaróg

    200 g
  • karmazyn wędzony

    100 g
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • jajka

    2 sztuki
  • czosnek ząbki

    2
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • mąka

    6 łyżek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• komosę gotować 15 min w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy, następnie pozostawić do ostygnięcia,
• do komosy dodać połowę twarogu, wcześniej rozdrobnionego widelcem,
• dodać też, jajka, zmiażdżony czosnek, 4 łyżki mąki, pieprz i sól,
• wymieszać na jednolitą masę,
• z porcji masy formować placki, obtoczyć w pozostałej mącę, smażyć na oliwie na złoty kolor,
• resztę twarogu również rozdrobnić, dodać rybę wcześniej obraną ze skóry, ości i rozdrobnioną,
• dodać jogurt, posiekaną natkę pietruszki i pieprz,
• wymieszać na gładką masę,
• podawać z plackami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mala2021

16.08.2011 09:51
super

kriso

22.04.2011 06:27
pychota

bami

27.01.2011 18:09
Ciekawy przepis :)

Jolanta40

30.10.2010 17:33
chyba się zdjęcia zdublowały

eli_555

01.10.2010 22:38
pyszne danko

iwona332

23.09.2010 12:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat