Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe
25dag
włoszczyzna
1porcja
pomidory
60dag
cebula
1szt
ryż
10dag
natka pietruszki
2łyżki
cukier
pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem

Mięso opłukać i osączyć. Włoszczyznę obrac i opłukać. Mięso i włoszczyznę zalać 8 szklankami wody, posolić i gotować do miękkości. Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Wywar przecedzić, a mięso pokroić w paski i włożyć do przecedzonego wywaru razem z pomidorami, cebulą i cukrem. Ryż opłukać, osączyć i dodać do zupy. Gotować 20min. Posypać natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak