Przepis i sposób przygotowania na: Góralski przekładaniec
Kaszę ugotować na mleku na gęsto i ostudzić , podzielić masę na połowę do jednej części dodać kwasek cytrynowy i olejek migdałowy a do drugiej kakao.
Przełożyć placki masami na przemian.
Ciasto: | |
mąka | 50 dag |
cukier | 1\\2 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżka |
miód | 1\\2 szklanki |
margaryna | 15 dag |
masa | |
kasza manna | 1\\2 szklanki |
mleko | 1\\2 l |
masło | 1 kostka |
cukier puder | 1 szklanka |
Kwas cytrynowy Prymat | szczypta |
kakao | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: