Nalewka orzechowa

Nalewka orzechowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzech włoski

    6 szt
  • spirytus

    0,5 litra
  • woda

    0,5 (przegotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nalewkę należy przygotować z zielonych jeszcze orzechów włoskich - takich które mają jeszcze miękki i dający się pokroić rdzeń. Orzechy takie kroimy na kawałki (najlepiej zrobić to w rękawiczkach) i wrzucamy do słoika lub butelki o szerokiej szyjce. Zalewamy do spirytusem i przegotowaną wystudzoną wodą. Zakręcamy i odstawiamy na najlepiej kilka miesięcy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

15.03.2012 18:53
super

Edyta31

18.11.2011 23:34
pyszna

Kate131

16.11.2011 10:18
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat