Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kluseczki Dukana z indykiem w porowym sosie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biały ser
otręby owsiane
jajko
por (biała część)
mąka kukurydziana
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki Dukana z indykiem w porowym sosie

Pokrojoną w kosteczkę pierś indyka wrzuciłam na patelnię z 3 łyżkami sosu sojowego. Podgotowałam chwilę, aż mięso się całe obgotowało w sosie. Dodałam 30 cm pokrojonej białej części pora, 4 ząbki czosnku, só i zalałam wodą. Gotowałam, aż mięso myło miękkie i zagęściłam wodą z mąką kukurydzianą.
150 g chudego białego sera wymieszałam z jajkiem, szczyptą soli i 6 łyżkami otrąb owsianych. Łyżką nakładałam na gotującą się, osoloną wodę. Wyjmowałam, kiedy wypłynęły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak