Sos holenderski

Sos holenderski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sklarowane masło

    125 g
  • żółtko jaja

    4 szt
  • sól

  • ocet winny

  • wino białe wytrawne

    75 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żółtka wymieszać z przyprawami,naczynie umieścić na parze i ucierać,podobnie jak majonez.dodając roztopione,sklarowane masło.pod koniec ucierania dodać ocet i wino.kosystencja sosu powinna przypominać gęstą smietanę.podawać na ciepło

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

małgorzata114

28.03.2011 20:27
nmzc..proszę

Misiabe

28.03.2011 12:57
tego przepisu szukałam!! dzięki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat