Ciasto krówka

Ciasto krówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka krupczatka

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • krówki

    20-30 dag
  • margaryna

    1 łyżka
  • płatki migdałowe

    100 g
  • masło

    1 szt
  • mleko

    3 szklanki
  • budyń śmietankowy

    2 z cukrem
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.Wlać do prostokątnej blaszki.
Biszkopt piec w temp.180stopni
Czas pieczenia 30-40minut

Krem:Ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem.
Polewa:Krówki rozpuścić z jedną łyżką margaryny.

Biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem,przykrywamy biszkoptem polewamy polewą krówkową i posypujemy płatkami migdałowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JaPaqc

30.09.2012 10:26
znakomite ciasto

dagmara020

07.09.2012 10:08
co? pysznego moja mama robi podobnie:)

ZEWA

30.05.2012 19:42
muszę koniecznie kiedyś zrobić

czekoladka_m

10.05.2012 13:03
Uwielbiam to ciasto, a u Ciebie prezentje się tak smacznie;):)

Ewa104

01.04.2012 16:19
Oj, na deser chętnie bym skosztowała.

Mariposas

08.11.2011 09:01
pycha

MAR3STA

12.12.2010 18:50
pyszna

IlonaAlbertos

30.10.2010 22:04
Bardzo apetycznie wygląda ta Twoja krówka.

Iwusia

26.10.2010 16:18
Pycha ciasto :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat