zupa z rabararu

zupa z rabararu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    50 dag
  • cukier

    10 dag
  • mąka

    1,5 dag
  • śmietana

    12 dag
  • cynamon

  • goździki

  • skórka cytrynowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar pokroić na mniejsze części. Zalać wrzącą wodą. Dodać korzenie i skórkę cytrynową rozgotować. Następnie przetrzeć rabarbar przez sito i dodać cukier. Mąkę i śmietanę wymieszać i dodać do zupy. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknbozka

02.02.2012 11:38
jeszcze nie jadłam

Katarzyna/kate1980

28.08.2010 14:01
moja babcia kiedyś taką robiła przyznam się szczerze że jeszcze nie próbowałam sama jej ugotować

ewelina/bunia

27.08.2010 19:38
nie znałam takiej zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat