Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wingrona w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona 1 duża kiść
serek homogenizowany 1 opakowanie dużego serka
jogurt naturalny 400 ml
cukier puder do smaku
cukier waniliowy do smaku
alkohol

Przepis i sposób przygotowania na: Wingrona w sosie

Winogrona umyć i osuszyć. Kilka owoców pozostawić do dekoracji, a pozostałe pokroić na połówki, pozbawić pestek i rozłożyć do przygotowanym pucharków. Przygotowane wingrona polać łyżeczką alkoholu(1 łyżeczka na 1 deser), zawinąć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce do schłodzenia. Przed podaniem deseru serek homogenizowany ubić z jogurtem na jednolitą masę. Następnie przyprawić cukrem pudrem i cukrem waniliowym do smaku. Przygotowanym kremem polać winogrona i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 04.05.2011 16:11
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak