Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z borowików

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
bułka czerstwa 2 szt
cebula 2 szt
mąka 3/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mleko 1-2 szklanka
borowiki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z borowików

Grzyby oczyścić, pokroić, wypłukać i gotować w niewielkiej ilości wody przez około 35 minut. Cebulę obrać, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju. Ugotowane grzyby i podsmażoną cebulkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i dorzucić do zmielonych grzybów. Dodać jeszcze jajko, mąkę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była zbyt rzadka, to należy dołożyć trochę bułki tartej. Później należy formować sznycelki, obtaczać w bułce tartej i piec na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 25.04.2012 22:06
smaczne
pacpaw 26.07.2011 20:43
fajowe
Mariusz10 22.07.2011 23:52
smaczne
Seba 25.05.2011 09:28
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak